Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/opapkile/public_html/templates/jm_creatrix/core/classes/menu.php on line 60

"Χορός και Συνύπαρξη Λαών στη Θεσσαλική γη"

Την «3η  Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική γη» διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ε.Μ.Λ.ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ - Μ.Ε.Σ ΑΒΕΡΩΦ ‘’Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ’’- Μ.Σ ΓΛΑΥΚΗΣ - Π.Σ ΠΥΡΓΕΤΟΥ - Μ.Ε.Σ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ -  Ε.Σ ΧΑΛΚΗΣ  από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου ως την  Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018. Πρόκειται για μία χορευτική συνάντηση πολιτισμών που τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ  και συνδιοργανώνεται από τους Δήμους  ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΚΙΛΕΛΕΡ και ΤΕΜΠΩΝ.  Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης,  θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην περιοχή μας τις χορευτικές ομάδες:

RU MACCATURE CARPINONE(ΙΤΑΛΙΑ)

BASMAT TABOUN (IΣΡΑΗΛ)

TANGRA FOLK DANCE GROUPE (BOYΛΓΑΡΙΑ)

Για επτά μέρες θα φιλοξενηθούν 70 χορευτές και μουσικοί από τις παραπάνω χώρες, οι οποίοι θα δώσουν παραστάσεις στην πόλη της Λάρισας, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Οι πολίτες της Λάρισας,  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και των φιλοξενούμενων αποστολών των χωρών που προαναφέρθηκαν,  οι οποίες θα αποτελέσουν φορείς της ελληνικής, ιταλικής, ισραηλινής και  βουλγαρικής παράδοσης. Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα δοθεί στο κοινό η δυνατότητα να εμπλουτίσει τις πολιτισμικές και ιστορικές γνώσεις του, αλλά και να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει η παράδοση κάθε λαού μέσα στο χρόνο, τη διαφορετικότητα του καθενός και τις ομοιότητες που μπορεί να παρουσιάζουν μεταξύ τους.

Στόχος αυτής της συνάντησης, που παντρεύει το χορό και το τραγούδι των τεσσάρων αυτών χωρών, είναι να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας μεταξύ τους, προωθώντας το πνεύμα της συνεργασίας, της ομόνοιας και της ειρήνης μεταξύ  Ελλάδας, Ιταλίας, Βουλγαρίας και Ισραήλ. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα προκειμένου να υπάρχει πρόοδος των λαών και ευρύτερη εξέλιξη. Επιπλέον, σκοπός αυτού του Φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, είναι η προβολή, η παρουσίαση και ταυτόχρονα η προώθηση του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού της. Ειδικότερα,  μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα που προβάλλονται στο κοινό, αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά και ο τόπος μας. Παράλληλα, πετυχαίνεται η ανάπτυξη του αισθήματος  της ομαδικότητας και του αλληλοσεβασμού,  του εθελοντισμού και της ευγενούς άμιλλας  μεταξύ των διοργανωτών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κατοίκους της Λάρισας, της ευρύτερης περιοχής αυτής, αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  σε επισκέπτες της περιοχής, στα μέλη πολιτιστικών συλλόγων και σε όλους όσοι αγαπούν την παράδοση.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις,  που θα πραγματοποιηθούν, είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ( Ώρα έναρξης 9:00μ.μ )

• ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 - ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (Κεντρική Πλατεία Λάρισας)
  • ΤΡΙΤΗ  28  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 (Πλατεία Φιλιππούπολης Λάρισας)
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 (Πλατεία  Γλαύκης)
  • ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 (Πλατεία  Χάλκης)
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 (Δημοτικό Πάρκο Πυργετού)
  • ΣΑΒΒΑΤΟ  1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 (Μύλοι Συκουρίου)
  • ΚΥΡΙΑΚΗ  2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 (Πλατεία Αβέρωφ)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6937375748 ,EMAIL:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.